default-logo

Clocotici (Klokotič)

Colaj_Clocotici[1]Clocotici (in limba croata: Klokotič) este un sat in comuna Lupac, judetul Caras-Severin, Romania. Are o populatie de 1.036 locuitori (2002) si este populat preponderent de croati. In prezent este supus depopularii din pricina emigrarii masive a locuitorilor spre Croația si Europa Occidentala.

Geografie

Clocotici sau Klokotič (in limba croata), este situat în centrul Judetului Caras-Severin la circa 15 km sud de municipiul Reşiţa si circa 5 km nord-vest de Carasova. Este strabatut de drumul comunal DC75 care leaga drumul judetean DJ581 de drumul national DN58.

Istorie

Satul este una din asezarile infiintate de catre caraşoveni, o populatie de origine slava fugita din calea invaziei otomane din Peninsula Balcanica si stabilita in secolul XVI la Caraşova si in imprejurimi, la Lupac si Iabalcea. Acestia s-au extins si in jurul anilor 1690 au infiintat noi asezari la Clocotici, Rafnic si Vodnic. Prima atestare documentara a localitatii dateaza din 1690.

De religie catolica, carasovenii din Clocotici si-au infiintatin 1789 parohia, iar biserica au construit-o la 1846.

Turism

Principalul obiectiv turistic este biserica din centrul satului, care a fost renovata in vara lui 2003. Este cea mai spatioasa biserica a judetului.

Printre evenimentele importante se numara si vizitele mladih hrvata (tinerilor croati), festivitate ce are loc, de reguls, in csminul cultural al satului.

About the Author

Related Posts

 1. pilote Reply

  Hello, i believe that i saw you visited my site thus i came to “go back the prefer”.I’m attempting to in finding issues to enhance my web site!I guess its adequate to make use of some of your concepts!!

 2. cuverturi Reply

  Very interesting details you have mentioned, thanks for putting up.

 3. white t shirts wholesale Reply

  Im thankful for the blog article.Really thank you! Keep writing.

 4. alquiler carros medellin Reply

  I truly appreciate this article.Really looking forward to read more.

Leave a Reply

*

error: Conținutul acestui site este protejat!